perjantai 28. helmikuuta 2014

Koristeluideoita Photobooth ja Movember -hengessä


Häämessukausi alkaa olla takanapäin tältä vuodelta ja messujen jälkityöt suurinpiirtein tehty, joten nyt on kiva vielä hieman fiilistellä messutunnelmia! Osallistuimme ensimmäistä kertaa järjestettyyn Love me Do -häätapahtumaan Helsingin Suvilahdessa ja täytyy kyllä sanoa, että huikean hauskaa oli - tunnelma oli täysin perinteisistä messuista poikkeava. En lähde tähän listaamaan tapahtuman plussia ja miinuksia, koska niistä on kirjoitettu jo niin paljon blogeissa. Haluan vaan sanoa, että ihailen suuresti yrittäjiä, jotka uskaltavat kokeilla jotain aivan uutta, ja ISOSTI! Kiitos tästä kuuluu Nonna Sjöbergille ja kaikille muille tapahtuman järjestäjille. 

Messuilla tapasin paljon nykyisiä ja tulevia asiakkaita ja oli hienoa vaihtaa ajatuksia myös kollegoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan, ja kattauskisassa tietysti kultajahtiin!



Koska kattauskilpailupöytämme oli klassisen kaunis ja hempeä värisävyiltään, päätin ideoida jotain ihan muuta varsinaiselle messuosastollemme. Tykästyin kovasti verkkokauppaamme myyntiin tulleisiin "Moustache Madness" -sarjan tuotteisiin ja siitä se ajatus sitten lähti. Saimme myös runsaasti Photo Booth -uutuuksia messuja edeltävällä viikolla, joten halusimme esitellä myös Photobooth -rekvisiittaa messuilla. Valokuvacornereista on tullut melkoisen suosittu juttu niin häissä, lastenjuhlissa kuin muissa juhlissakin. Ja mikä ettei, se kun on hauskaa hupia juhlavieraille ja jättää ihania muistoja juhlien järjestäjille.



Kuvassa näkyvät tuotteet:


  Hääauton tölkeistä sai kivat säilytystölkit tarvikkeille, kun niiden etiketit käänsi toisinpäin ja otti narut pois. Kätevää! Tuo ihana Chevron -kangas löytyi Eurokankaan valikoimista.


 Hääparin pöytä oli niin ikään viiksiteeman mukainen, väreinä musta, punainen ja valkoinen. Hauskana yksityiskohtana oli lautasenalusina toimivat liitutaulut, joista oli otettu ripustusnarut pois. Lautasliinat "Moustache Madness" sarjaa. Osa messuvieraista totesi, että tämä kokonaisuus sopisi tällaisenaan NIIN hyvin heidän juhlateemaansa!

 

Kattauksessa olleet makoisat kuppikakut leipoi Lempääläläinen Juhlapalvelu Vanha Tuulantupa, ja raidalliset karkkikipot oli lainassa hää- ja juhlasuunnittelu Lumihopealta. Kaikki osastomme kauniit kalusteet löytyvät Kalustevuokraamo.fi valikoimista.

Kattauksessa olevat namit:
Lisukkeena lakuja ja liitulakuja. Nam!



Eikö olekin hauskoja nämä muffinssitikut?




Tuolitkin saivat omat koristeensa 16 cm organzasta ja itse askarrelluista huulista ja viiksistä.




Uutuustuotteemme Wanted -kehykset herättivät paljon ihastusta ja niitä kuvattiin melkoisesti. Kyllä nuo miehen ja vaimon vaatimuslistat ovat aika eri mittaiset...



Tässä vielä Decora Housen tiimi testailemassa tuotteita :)



 


maanantai 24. helmikuuta 2014

Juhlatilan valaistus luo upeat puitteet



Juhlia suunnitellessani olen yhä enemmän alkanut suosia valaistuksia. Sillä faktahan se on, ettei loisteputkilampuista millään saa aikaiseksi herkkää tunnelmaa.

Olen myös huomannut, että valaistuksella on hurjan suuri vaikutus juhlien alkuhetkiin. Yleensähän hääjuhlan alku on paikoin jopa kankeaa, jota tulisi välttää loppuun asti.
Jäänrikkojana toimii tilan hyvä tunnelma ja mitä intiimimpi, sen parempi.
Vaikka ympärillä olisi suuri sali, musiikki ja valaistus luovat
yhdessä kivan kuhinan ensimetreiltä lähtien.





Kuva: Joonas Hautamäki.


HääDJ toteuttaa valaistuksia melkein ympäri Suomen joko yhdessä DJ-palvelun kanssa tai erikseen. Hinnat lähtevät noin 400 eurosta ylöspäin, mitä pidän itse melko maltillisena hintana siitä, että työväentalosta saa kuorrutettua melkoisen kaunottaren oikealla valaistusratkaisulla.


Valaistuksen toteuttaminen auttaa somistamisessa äärimmäisen paljon. Koska ammattilaisten nikseillä tilan epäkiitollisia kohtia voidaan häivyttää ja huikeampia paikkoja taas korostaa, ei ylimääräistä koristelua tarvita. Kun valaistus on kunnossa, kaikki näyttää paremmalta.


Kuva: Kalle Nordling.

Erilaisilla kuviovaloilla ja väreillä saa aikaan vaihtuvia tunnelmia juhlan aikana. Itse olen sitä mieltä, että valaistus viimeistelee häiden ilmeen ja nivoo kaiken kauniiksi kokonaisuudeksi.

Kuva: Kalle Nordling.

Uskon, että valaistus nostaa suosiotaan suomalaisten keskuudessa lähiaikoina.
Se on toki rahallinen panostus, mutta taatusti joka sentin arvoinen.

Kuva: Joonas Salli.



Onko joku muu hurmioitunut juhlavalaistuksesta?
Tai onko jollain kertoa kokemuksia omien juhlien valaistustoteutuksesta?

torstai 13. helmikuuta 2014

Modernia romantiikkaa ja meriteemaa











Musta, valkoinen & vaaleanpunainen.

Ne sopivat niin kauniisti yhteen.

Riippuen materiaaleista ja muista koristeista, tästä väriteemasta saa
graafisen modernin tai rönsyilevän romanttisen.
Molemmat ovat mieleeni.


Lumihopean & Marjon HerkkuKakun Porin Häämessujen osastolla
keskipisteenä olivat karkkikärryt.  Niihin loihdittu herkkubuffet noudatteli
väriteemaa ja viereen teimme meriteemaisen herkkukattauksen kirjahyllyyn.




Vaaleanpunaiset suklaasydämet olivat herkullisina koristeina vaahtokarkkitikkujen joukossa.



Mustat lahjarasiat on näppärä koota ja ne tulevat kahdessa osassa. Sisälle sujautin nameja ja ympärille kiedoin erilaisia pitsi-, sifonki- ja satiininauhoja. Voit sitoa karkkirasiaan vielä pakettikortin, kirjoittaa siihen vieraan nimen ja näin rasia toimii myös paikkakorttina.



Herkkubuffetissa tärkeitä ovat viimeistellyt yksityiskohdat.




Herkkubuffetin silmäteränä toimi Marjon HerkkuKakun valkoinen kerroskakkukaunotar.
Jos karkkibuffet ei tunnu sopivalta, voi buffetin koota kakun ympärille.






Merellinen teema

Nautical-teemassa väreinä toimivat valkoinen, sininen ja kultainen.
Tyylikäs väriyhdistelmä luo klassisen tunnelman ja on äärimmäisen ajaton.





Buffettia elävöittävät erilaiset printit, jotka toistavat teemaa.


Marjo Moilasen loihtimat kuppikakut saivat kruunukseen minikokoiset viiriliput teeman mukaisesti.

tiistai 11. helmikuuta 2014

Juhlahumua Tampereen häämessuilla


Viime viikonloppu hurahtikin messutunnelmissa Tampereen häämessuilla, jossa olimme jälleen mukana Katettujen pöytien näyttelyssä. Toivottavasti kaikki messuilla vierailleet löysivät meidät, sillä katetut pöydät oli sijoitettu tällä kertaa 2. kerroksen Puistolämpiöön. Sinänsä ihana paikka, katsokaa vaikka noita upeita talvisia näkymiä Sorsapuistoon!

Tässä Decora Housen messuosasto juuri ennen h-hetkeä.



Ja tässä jo täysi tohina päällä :)




Tämänvuotinen messukattauksemme oli ei-niin-perinteinen hääkattaus, vaan pikemminkin leikkisä, pirtsakka, keväinen karnevaalihenkinen kattaus. Halusin esitellä messuvieraille uusimpia koristelutrendejä, joista hyvin suosittuja ovat erilaiset paperikoristeet: silkkipaperikukat, kennopaperipallot, paperiviuhkat, lippuviirit ja paperitupsuköynnökset. Eikö se olekin juuri messujen tarkoitus; uusien ideoiden tarjoaminen ja viimeisimpien trendien esittely?

Kun perustin Decora Housen 7 vuotta sitten, oli toimittajiltamme saatavilla lähinnä kennopaperisia valkoisia isoja hääkelloja, enkä itse ollut niistä kovin innostunut. Paperikoristeet ovat kehittyneet noista ajoista huomattavasti, ja saatavilla on toinen toistaan upeampia vaihtoehtoja. Tänä päivänä kun ekologiset arvot ovat entistä tärkeämpiä ja hääparit haluavat näyttävät koristeet mahdollisimman helposti ja tottakai kohtuuhintaan, ovat nämä paperikoristeet todella mainio vaihtoehto juhlaan kuin juhlaan.



Tässä yksi käyttötapa paperiviuhkoille: paikkakortit, joihin on nimen lisäksi kirjoitettu juhlavieraan yhteys hääpariin, esim. "hääparin kummityttö", "morsiamen bestis", "sulhasen pomo", "hääparin naapuri". Näitä voi myöhemmin käyttää hyödyksi vaikka hääleikeissä tai rintanappeina.

Viuhkoista voi muuten vielä askarrella vilvoitteluviuhkat kesän kuumimpaan aikaan liimaamalla niihin jäätelötikut!

Lautasliinat ovat 40 x 40 cm Royal Collection graniitinharmaat lautasliinat, jotka ovat todella laadukkaita ja jämäköitä eli soveltuvat monimutkaisempaankin taitteluun.





Myös Menun voi kiinnittää paperiviuhkaan, kun sen avaa vain puoliksi. Kattausta ryhditti kolme 5 cm leveää macaroon-väreihin sopivaa satiininauhaa.




Toinen tässä kattauksessa esittelemämme häätrendi on valojen käyttö koristelussa. Käytimme upotettavia led-kynttilöitä maljakoissa jäähileen joukossa. Kahdessa pienemmässä lasissa on vettä, jolloin led-kynttilöiden valo heijastuu jäähileiden värityksen mukaisesti. Myös tavalliset, ei-upotettavat led-kynttilät käyvät tähän tarkoitukseen silloin, kun vettä tai hyytelöjä ei käytetä. Harmi, että pöytämme yllä oli kirkas kattovalo, ja hohtavat maljakot eivät päässeet ihan täysin oikeuksiinsa. 

Rohkaisenkin kokeilemaan erilaisia valaistusvaihtoehtoja juhlatiloissa, varsinkin jos juhlatilassanne ei saa polttaa aitoja kynttilöitä. Ainakin Suomen hämärä ilmasto antaa suotuista puitteet valojen monipuoliselle käytölle.




Pöytää kiertämään kiinnitimme veikeän paperitupsuköynnöksen, jossa oli kattauksen päävärit vaaleanpunainen, lila, minttu ja valkoinen. Nämä Macaroon-värit ovat muuten yksi tämän kevään ja kesän trendiväreistä häissä, vink vink. Tämä paperitupsuköynnös on ihana myös esim. karkkibuffetin taustalla tai pöydän etureunan somisteena monenlaisissa juhlissa.


Seuraavaksi muutamia fiiliskuvia kakkukoristehyllystämme, joka sai taas suuren suosion. Oli ihana katsella, kun tulevat hääparit miettivät pilke silmäkulmassa, mikä koriste olisi heille osuvin :) Täältä löydät koko hääkakkukoristevalikoimamme.

Osastollamme oli myös kilpailu, jossa piti keksiä eräälle uutuus-kakkukoristeelle osuva ja hauska nimi. Saimme runsain mitoin hyviä ehdotuksia, ja kilpailun tulos julkistetaan ensi viikolla.





Minä ja Anna kiitämme kaikkia osastollamme piipahtaneita ja tämän postauksen lukijoita! Kirjoittelen vielä erikseen osastolla olleesta karkkibuffetista myöhemmin tällä viikolla.

Suurkiitos myös yhteistyökumppaneillemme:

Astiavuokraus Oy Jubilee, josta saimme lainaan kauniit Iittala Chess-lautaset, Iittala Swing-aterimet ja Iittala Essence-lasit.

Juhlapalvelu Vanha Tuulantupa, joka leipoi karkkibuffettiin makoisat muffinssit ja suloiset macaronit.

Lumihopean hää- ja juhlasuunnittelija Tanja Hakala, joka lainasi meille karkkikauhat ja muffinssitelineen karkkibuffettiin.


lauantai 1. helmikuuta 2014

Decora Housen häämessutunnelmia!

Tämän vuoden häämessukausi on nyt sitten virallisesti avattu myös Decora Housen osalta. Paitsi että tuotteitamme oli esillä viime viikonloppuna sekä Oulun että Porin häämessuilla, osallistuin henkilökohtaisesti I do I do -häätapahtumaan Tampereella. Tapahtuman puuhanaisina oli ryhmä energisiä tamperelaisia naisyrittäjiä, ja täytyy sanoa että meillä oli kyllä aivan huippu päivä! Kiitos erityisesti McCosmeticsin Martinalle ja Lily Dream Weddingin Anulle järjestelyistä. Kiitos myös kaikille tapahtumassa piipahtaneille hääpareille ja asiakkaille!

Rakensin tapahtumaan vaaleanpunaisen kattauksen, jossa oli ripaus vedensinistä ja mintunvihreää. Tässä lista kattauksessa käytetyistä tuotteista:




Kiva idea kynttilänjaloiksi on käyttää ylösalaisin käännettyjä viinilaseja ja jälkiruokakippoja, jotka voi somistaa haluamallaan tavalla. Tässä kattauksessa käytin kangasruusuja. Viinilasit on näyttävä ja edullinen vaihtoehto kynttilänjaloiksi, sillä jokaisesta juhlapaikasta tai pitopalvelulta löytyy niitä.




Sydänvaahtikset maistuivat niin messujärjestäjille kuin -vieraillekin!




Tässä kattaus iltavalaistuksessa. Aika romanttista, eikö?



Meillä onkin aikamoinen hulina seuraavat kaksi viikkoa Decora Housessa, sillä ensi viikonloppuna on vuorossa Tampereen häämessut, jossa olemme mukana katettujen pöytien näyttelyssä Tampere-talon 2. kerroksessa Puistolämpiössä. Tulkaahan moikkaamaan minua ja Annaa sinne! 

Seuraavana lauantaina 15.2. puolestaan on vuorossa hurmaavan erilainen häätapahtuma Love Me Do, joka järjestetään Helsingin Suvilahdessa. Luvassa on huikeat K-18 bileet, joita odotan todella mielenkiinnolla! Meille on tulossa aikas räväkkä messuosasto ja lisäksi osallistun Lily Dream Weddingin kanssa hääkattaus-kilpailuun. Hienoa, että tällaisia vähän erilaisia häämessujakin järjestetään Suomessa. Olethan muuten huomannut, että jaamme Facebookissa 4 vapaalippua näille messuille, eli sinne vaan kommentoimaan 9.2. mennessä ja kilpailuun osallistumaan!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=610435322345569&set=a.135620753160364.37470.131953893527050&type=1&theater


Ja jos et pääse näille messuille itse paikan päälle, niin muistathan seurailla blogiamme koska täällä tulee takuuvarmasti olemaan postauksia ja fiiliskuvia molemmilta messuilta!